Over

We hebben twee Jack Russells; Maud (2005) en C0 (2007). Maud en Co zijn broer en zus en via herplaatsing bij ons gekomen. Maud in 2008 en Co in 2010.

Hun vorige baasje moest om gezondheidsredenen afstand van ze doen. Co is eerst ergens anders geplaatst maar moest ook daar vanwege gezondheidsproblemen van het baasje weer weg. Eigenlijk per toeval kwamen we er achter dat Co een nieuw huis zocht. Omdat ze één jaar samen hebben gewoond bij hun eerste baasje klikte het direct (ze kenden elkaar nog).

Inmiddels zijn ze erg aan elkaar gehecht. Ze doen eigenlijk alles samen. Het zijn zeer actieve jacks die graag spelen en spelletjes doen. Bijna dagelijks spelen ze met stokken en “hun” ringetje in het bos en duiken ze als het even kan het water in. Ook als het koud is!

Omdat ze voldoende beweging krijgen zijn het thuis soms net katten. Ze liggen graag samen in hun mand te snurken. En dat kan vooral Maud zeer hard. Co droomt graag hardop.

Autorijden vinden ze op zich leuk maar het moet niet te lang duren. Tijdens vakanties dicht bij huis gaan ze daarom bijna altijd mee. Wanneer we wat verder van huis gaan logeren ze in hun vaste hondenpension.

Op flickr zijn meer foto’s van Maud & Co en onze vorige honden – Daisy, Laika en Jelle –  te vinden.

Op internet is veel informatie te vinden over de Jack Russell. Op de website van de Nederlandse Jack Russell Terriër Vereniging is veel specifieke (en betrouwbare) informatie over het ras te vinden. In België is er geen specifieke Jack Russell vereniging maar wel een Koninklijke Belgische Terrier Club waar ook informatie over de Jack Russell te vinden is.

Ben je op zoek naar een leuke Jack? Kijk dan ook eens naar een te herplaatsen hond bij een stichting of in het asiel!!

 Maud en Co