Balletje Balletje

Om onze twee Jacks bezig te houden doen we regelmatig een hondenspelletje met ze. Eén van die spelletjes is ‘ Balletje Balletje‘, althans, zo noemen wij het.Daarvoor gebruiken we drie lege conservenblikken en een balletje. Onder één van de drie blikken doen we het balletje. De hond mag eventueel meekijken.

Vervolgens schuiven we de blikken door elkaar. Je ziet aan hun blik dat ze niet meer weten onder welk blik het balletje zit. Ze mogen dan zoeken onder welk blik het balletje zit. Dat moeten ze (van ons) doen zonder vals te spelen en de blikken een stukje op te tillen. Ze moeten het op geur doen! Hebben ze het – volgens de hond – juiste blik, dan mogen ze die om tikken. Als beloning kan je ze een klein snoepje geven. Hebben ze het verkeerde blik, dan beginnen we opnieuw.

Soms doen we een snoepje in plaats van een balletje onder het blikje. Dat mogen ze dan na afloop opeten.

Het is ons  gelukt het reukvermogen van onze Co met (onder andere) dit spelletje aanmerkelijk te verbeteren. In het begin rook hij namelijk (bijna) niets. Hij liep zelfs een stukje worst voorbij…. Inmiddels is hij een expert (in onze beleving dan). Maud kon altijd al goed ruiken maar moet het nu wel afleggen tegen Co.

Je merkt dat ze het een leuk spelletje vinden. Wanneer we de blikjes pakken beginnen ze gelijk te springen en te kwispelen. Hou er wel rekening mee dat het spelletje ze flink afmat. Een klein half uurtje heeft meer invloed dan 3 uur buiten lopen!

DSCN5019Maud in actie!