Een fluitje van een cent

Onze Co heeft nog wel eens de neiging om weg te lopen wanneer hij merkt dat het ‘speeluurtje’ zijn einde nadert. Hij neemt dan zijn speeltje mee en loopt weg. Niet helemaal weg, maar op zo’n afstand dat je hem net niet kan pakken. Wanneer je naar hem toe gaat loopt hij al kwispelend steeds een stukje verder bij je vandaan. Hij maakt er dus een spelletje van!

Wat altijd goed werkte was gebruik te maken van zijn nieuwsgierigheid en jaloezie. Ik pakte meestal een stokje en liet dat aan zijn zus Maud zien. Die wilde dat hebben en ging blaffen. Dat maakte Co weer nieuwsgierig waardoor hij toch naar me toe kwam.
Inmiddels heeft hij ook geleerd dat het spelletje dan is afgelopen.

Ik heb in de tussentijd al veel dingen uitgeprobeerd (ook snoepjes) maar niks werkt. Nu ben ik niet iemand die gaat lopen schreeuwen naar zijn hond. Bovendien ben ik waarschijnlijk net zo eigenwijs / koppig als mijn hond…… en kan ik er (achteraf) ook wel om lachen.
Meestal laat ik hem maar achter en loop ik met Maud aan de lijn naar de auto. Eenmaal daar – Co loopt altijd een meter of vijf achter me – kiest hij toch eieren voor zijn geld en komt hij alsnog naar me toe. Ik kan hem dan alleen maar belonen!
Het vervelende is dat voor het kleine stukje naar de auto een aanlijnplicht geldt (boete is €90) en er regelmatig controle is. Dus dat is altijd oppassen….

Nu kwam ik er laatst bij toeval achter dat hij goed reageert op mijn in China bestelde hondenfluitje. Het lijkt wel of hij dat ooit geleerd heeft….
Wanneer ik op het fluitje blaas komt meneer er al aanrennen met een blik van ‘wat mis ik’!
Probleem opgelost.
En dat allemaal voor een fluitje van een paar centen!

hondenfluitje_8077_0

Mijn hondenfluitje van 30 cent

Ik heb het fluitje hier online gekocht (gratis verzending).

Wil je meer weten over online kopen bij dit bedrijf? Lees dan dit artikel.